Villiä ja vastuullista
Villiä ja
vastuullista
FILOSOFIAMME:

käsityönä alusta alkaen, raaka-aineita arvostaen ja ne mahdollisimman tarkasti hyödyntäen

Ravintola Nokan ytimessä on villinä kasvaneet ja vastuullisesti kasvatetut kotimaiset raaka-aineet.

Teemme Nokan keittiössä ruoan käsityönä alusta alkaen, raaka-aineita arvostaen ja ne mahdollisimman tarkasti hyödyntäen. Käytämme ruoissamme villinä kasvaneita metsän ja vesien antimia: riistaa, kalaa, marjoja, sieniä, kasveja ja villiyrttejä. Näiden lisäksi ostamme vastuullisesti kasvatettuja luomuvihanneksia, -kasviksia ja -lihaa huolellisesti valituilta pientuottajilta, joiden kanssa olemme tehneet läheistä yhteistyötä jo vuosia.


Metsästä pöytään –
lautasella villi
luonto

LUE LISää

Nokasta häntään –
kaikki maku
talteen

LUE LISää

Alusta loppuun –
parasta itse
tehtynä

LUE LISää

Vastuullisuus NOKASSA

Ravintola Nokka on ollut vastuullisesti tuotetun lähiruoan edelläkävijä jo vuodesta 2002

Kotimaisuus, pientuottajien vastuullisesti tuottamat luomuraaka-aineet ja lähiruoka ovat alusta asti olleet Ravintola Nokan toiminnan punainen lanka.

Olemme työskennelleet väsymättömästi parempien, lähituotettujen raaka-aineiden puolesta luottotuottajiemme kanssa lähes kaksikymmentä vuotta.

Olemme valikoineet tarkasti luottotuottajamme ja rakentaneet heihin luottamuksellisen suhteen, jotta voimme olla varmoja, että saamme aina eettisen tarkastelun kestäviä, huippulaatuisia raaka-aineita keittiöömme.

Keittiöpäällikkö Ari Ruoho on myös jo pitkään työskennellyt sinnikkäästi läheltä pyydetyn, tuoreen kalan käyttämiseksi Nokan keittiössä, muun muassa palkkaamalla ravintolalle oman kalastajan, joka toimitti päivittäisen saaliin aamuisin veneellä laituriin suoraan ravintolan eteen.

Ruoho on myös nostanut aliarvostettujen kalojen profiilia tarjoamalla muun muassa hauesta ja lahnasta tehtyjä herkkuja – ja aikoinaan lanseerannut ajatuksen ”Syö Itämeri puhtaaksi”.

Käytämme mahdollisimman paljon villejä kaloja, joiden kannat kestävät kalastuksen, ja aina kotimaista kalaa. Merenelävistä ainoa ulkomaalainen poikkeus on kuningasrapu, jotka tulevat Varanginvuonosta, jossa niiden pyyntiä säädellään tarkasti.

Tämän päivän Nokassa lähituotetun luomuruoan rinnalle ovat nousseet merkittävään rooliin suomalaisen luonnon villit antimet: marjat, sienet, villiyrtit, kala ja riista.

Näissä seuraamme tarkasti vuodenkiertoa, pyyntikausia ja kestävää keräämistä, kalastamista ja metsästystä.

Nokka on mukana vuonna 2021 Mission Zero Foodprint -projektissa, jossa tarkkaillaan ravintolan hiilijalanjälkeä ja etsitään ratkaisuja sen minimoimiseksi.

Salihenkilökunnallamme on Tauko Designin työasut, jotka on valmistettu kierrätetyistä kankaista, ja keittiöhenkilökunnalle on suunnitteilla oma, Nokkaa varten räätälöity mallisto.