Nokan joululounas 7.-21.12.2023 / Nokka Christmas Lunch 7.-21.12.2023

Ravintola Nokka on jo itsessään klassikko

Helsingin Katajanokalla jo 20 vuotta toiminut Ravintola Nokka on jo itsessään klassikko, joka on ollut koko olemassaolonsa ajan konseptiltaan harvinaisen kirkas edelläkävijä.

Moni muistaa Nokan lukuisista ravintola-alan palkinnoistaan, joku taas jonkin keittiöpäällikkö-Arin tempauksen, kuten ravintolan oman kalastajan tai päiväkotilasten kokkikoulun, vuoksi. Toisille ovat jääneet mieleen Helsingin Sanomien Kuukausiliitteeseen vuosien ajan pieteetillä laaditut ruoka-artikkelit, joissa on hyödynnetty Nokan keittiössä syntyneitä makuelämyksiä.
Kaiken pohjalla on kuitenkin ollut koko 20 vuoden ajan suomalainen huippuruoka: aina villinä kasvaneet kalat ja riista, sienet ja marjat, vastuullisesti kasvatetut luomuraaka-aineet, innovatiivinen keittiö sekä huomioonottava palvelu – alusta loppuun.
“Täällä oli taas niin mahtava meno viikonloppuna, ettei kissaa ehdi sanoa – Nokassa ei tunnelma todellakaan ole fine dining pönö ”, Ari Ruoho toteaa alkupäivän valmistelujen keskeltä. “Tänne voi tulla nauttimaan ja pidämme jokaisesta nälkäisestä taatusti hyvän huolen.”
Nokka on vuonna 2002 perustettu kokonaisuus, joka on paljon enemmän kuin ravintola syvän liikeideansa myötä.
”Nokka on merkittävä suomalaisen ruokakulttuurin edistäjä”, ravintolapäällikkö Terhi Vitikka summaa.