Silakka
Silakka

Itämeren hopeaa

Itämeren silakka on paitsi herkuttelijan, myös ympäristön ystävän valinta.Nokka tarjoaa silakkaa kevään menussa hiillostettuna. Rannikon ja saariston perinteistä silakan valmistustapaa kunnioittavassa annoksessa silakka saa seurakseen Nokan modernit lisäkkeet.Nokka tarjoaa silakkaa kevään menussa hiillostettuna. Rannikon ja saariston perinteistä silakan valmistustapaa kunnioittavassa annoksessa silakka saa seurakseen Nokan modernit lisäkkeet.
Me Ravintola Nokassa perustamme valmistamme ruokaa läheltä pyydetyistä villeistä ja vastuullisesti kasvatetuista, kotimaisista raaka-aineista. Paitsi että haluamme kunnioittaa näitä hienoja ja arvokkaita raaka-aineita, haluamme myös ylläpitää ja kehittää suomalaista ruokakulttuuria.
Seurakseen perinteinen silakka saa Nokan annoksessa toisen Itämeren upean raaka-aineen: rakkohaurun, jonka käytössä keittiössä Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on edelläkävijä ja joka on saavuttanut Nokassa suuren suosion useissa eri muodoissa tarjottuna.
Sen lisäksi, että silakka on herkullinen kala, sen syöminen on myös ympäristöteko. Silakankalastus Itämeressä on kestävällä pohjalla ja MSC-sertifioitua – ja syömällä silakkaa konkreettisesti parantaa Itämeren tilaa.
Ari Ruoho on kampanjoinut puhtaamman Itämeren puolesta jo toistakymmentä vuotta ja suosii keittiössään läheltä pyydettyä villiä kalaa. Syö Itämeri puhtaaksi tulee jatkossakin olemaan Ruohon teemana.
Toinen keittiöpäällikkö Ruohon pitkäaikaisista tavoitteista on nykyisin vähemmän arvostettujen kalojen ansaitseman kunnian palauttaminen. Silakan lisäksi valokeilaan ovat Nokan listoilla nousseet vuosien saatossa niin hauki kuin lahnakin, kaikki herkullisia ja monipuolisia ruokakaloja.