Nokan riistakauden avaa villisorsa
Nokan
riistakauden avaa
villisorsa

Alkusyksyn riista

Villinä kasvanut riista on merkittävässä roolissa ruokalistallamme. Vastuullisesti pyydettynä se on eettisintä ja ympäristöystävällisintä lihaa, jota voimme tarjota. Mutta sitäkin tärkeämpi syy riistan tarjoamiselle on sen jäljittelemätön, herkullinen maku.
Metsästyskausi alkaa lintujahdeilla, ja Nokan riistakauden avaa villisorsa.
 
Villinä kasvanut riista on merkittävässä roolissa ruokalistallamme kahdesta syystä. Vastuullisesti ja oikein pyydettynä se on eettisintä ja ympäristöystävällisintä lihaa, jota voimme tarjota. Mutta sitäkin tärkeämpi syy riistan tarjoamiselle on sen ainutlaatuinen maku, jota ei voi jäljitellä.
 
Alkusyksyn lintujahdit keskittyvät muuttavien riistalintujen pyyntiin. Kyyhkyjen lisäksi sorsalinnut kerääntyvät suuriksikin parviksi ja alkavat suunnata etelään. Vastuullisessa metsästyksessä näistä parvista voidaan pyytää maltillinen määrä lintuja.
 
Nokan keittiön tarjoamat sorsat metsästetään Inkoossa. Metsästyksessä käytetään noutavia koiria, jolloin lintuja ei mene hukkaan, vaan kaikki ammutut linnut saadaan talteen ja nopeasti jatkokäsiteltyä.
 
Sorsan rintaliha on hyvin tummanpunaista, mureaa ja erittäin maukasta. Kypsyessään se vaalenee selvästi, mutta oikein kypsennettynä mureus ja maku säilyvät. Sorsan pariksi sopivat mainiosti erilaiset syksyiset satokauden maut. Nyt tarjoamme kevyesti savustetun sorsanrinnan kanssa karviaista ja uunissa paahdettua kurpitsaa.